Informatie over vergunningen in Zoetermeer

Heb ik een vergunning nodig in Zoetermeer?

LET OP: De regels voor het vergunningvrij plaatsen van een container in Zoetermeer zijn alleen van toepassing zolang u uw huurcontainer op de openbare weg wilt plaatsen. Op uw privéterrein mag u vanzelfsprekend naar eigen inzicht een huurcontainer plaatsen.

Voor het plaatsen van een huurcontainer aan de openbare weg in Zoetermeer heeft u meestal geen vergunning nodig, zo lang uw container aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo dient een op de stoep geplaatste container te minste 1,80 meter vrije doorgang te bieden, moet hij ook in het donker goed zichtbaar zijn (bijvoorbeeld door reflecterende stikkers aan te brengen) en mag hij niet op een gehandicaptenparkeerplaats of voor een in- of uitrit geplaatst worden.

Wanneer er geen stoep of parkeerplaats in de buurt is, mag de container op de rijbaan geplaatst worden, zo lang er een doorgang van minimaal 4,50 meter gewaarborgd is. Brandkranen, inspectieputten en het riool moeten eveneens toegankelijk blijven. Daarnaast bent u verplicht alle redelijkerwijs mogelijke maatregelen te treffen om schade door uw container aan eigendommen van de gemeente Zoetermeer of van derden te voorkomen. Eventuele schade wordt door de gemeente op u verhaald.

Bent u van plan uw container te plaatsen in een betaald parkeergebied of in een schijfzone. Dan dient u dit van tevoren te melden bij P1, Luxemburglaan 134, 2711 AB Zoetermeer.

Tot slot dient u uw naam en telefoonnummer op de container te vermelden, dient u de container op hout te plaatsen ter bescherming van de weg en is het verboden om vanuit een container spullen te verkopen. In winkelcentra mogen geen containers groter dan 6 vierkante meter worden geplaatst.

Bent u van plan uw container langer dan 7 dagen aan de openbare weg in de gemeente Zoetermeer te laten staan? Dan dient u 10 werkdagen van tevoren de plaatsing bij de relevante wijkpost te melden. Vermeld hierbij in ieder geval de locatie, aard en afmetingen van de container en de wijze waarop de container in het donker goed zichtbaar blijft.

Twijfelt u of u een vergunning nodig heeft? Neem dan contact op met de gemeente.

We staan voor u klaar

Container-Gigant is dé containerverhuurder in Zuid-Holland. Wij verhuren verschillende maten afvalcontainers voor verschillende soorten afval. Of u nu de garage opruimt, de tuin een beurt geeft of een binnenmuur sloopt: bij ons bent u aan het juiste adres voor uw afvalverwerking.

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Wij staan je graag te woord.