Informatie over vergunningen in Vlaardingen

Heb ik een vergunning nodig in Vlaardingen?

LET OP: Onderstaande regels en voorwaarden gelden alleen als u van plan bent uw huurcontainer in de gemeente Vlaardingen aan de openbare weg te plaatsen. U bent natuurlijk altijd vrij om een container op uw privéterrein te plaatsen.

In de gemeente Vlaardingen dient u uiterlijk 5 dagen van tevoren via dit meldingsformulier uw container aan te melden. Uw aanvraag wordt binnen maximaal 3 dagen beoordeeld en indien goedgekeurd betaalt u €11,80 precariokosten per week die uw container blijft staan.

Om voor goedkeuring in aanmerking te komen dient uw container aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo mag uw container geen brandkranen blokkeren, ook mag u geen invalideparkeerplaatsen of in- en uitritten op een stoep voor mindervaliden blokkeren.

Een container op een parkeerplaats mag ander, langsrijdend verkeer niet hinderen, een container op de weg moet altijd een ruimte in de breedte van 3,5 meter vrijlaten zodat de omgeving toegankelijk blijft voor hulpdiensten. De container mag niet geplaatst worden op een boomspiegel, dat is het gebied rondom een boom dat de boom van bijvoorbeeld regenwater voorziet.

Uw container dient te worden voorzien van reflecterende stikkers en op het moment dat hij niet in gebruik is dient de container te worden afgedekt. Plaatst u uw container in het centrum? Dan dient u hem voor vrijdag om 18.00 weg te halen en mag hij pas op maandag om 7.00 weer teruggeplaatst worden.

Eventuele schade die uw container teweeg brengt kan door de gemeente op u worden verhaald. U dient aanwijzingen van politie, brandweer en ambulancepersoneel altijd op te volgen, ook als u een vergunning heeft.

We staan voor u klaar

Container-Gigant is dé containerverhuurder in Zuid-Holland. Wij verhuren verschillende maten afvalcontainers voor verschillende soorten afval. Of u nu de garage opruimt, de tuin een beurt geeft of een binnenmuur sloopt: bij ons bent u aan het juiste adres voor uw afvalverwerking.

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Wij staan je graag te woord.