Informatie over vergunningen in Rotterdam

Heb ik een vergunning nodig voor mijn container?

LET OP: Onderstaande regelgeving is alleen van toepassing wanneer u uw huurcontainer in Rotterdam op de openbare weg wilt plaatsen. Leveren wij uw container af op uw eigen terrein? Dan heeft u vanzelfsprekend geen vergunning nodig.

Wilt u een huurcontainer op de openbare weg plaatsen in de gemeente Rotterdam? In de meeste gevallen heeft u daarvoor geen vergunning nodig. Een verhuiscontainer mag u zonder vergunning plaatsen zo lang deze aan alle kanten dicht is. Daarnaast mag de container niet langer zijn 6 meter en niet hoger of breder dan 2,5 meter.

Een container bestemd voor sloopafval mag u eveneens zonder vergunning op de openbare weg plaatsen in de gemeente Rotterdam, zolang de inhoud niet 10 kubieke meter overstijgt en afgedekt is met een dekzeil of een net.

Om vergunningvrij een afvalcontainer op de openbare weg te mogen plaatsen in de gemeente Rotterdam dient u verder uw naam en telefoonnummer op de container te schrijven. Daarnaast mag de container niet zo staan opgesteld dat het het praktische en veilige gebruik van de weg belemmerd en mag de container niet binnen een straal van 50 meter van een andere container staan. Plaatst u de container op een stoep, dan heeft u geen vergunning nodig zo lang de stoep, gemeten van gevel tot stoeprand, 3,50 meter is en er een vrije ruimte van 1,80 meter zonder obstakels overblijft. Tot slot mag een huurcontainer niet zonder vergunning op een betaalde parkeerplaats staan.

We staan voor u klaar

Container-Gigant is dé containerverhuurder in Zuid-Holland. Wij verhuren verschillende maten afvalcontainers voor verschillende soorten afval. Of u nu de garage opruimt, de tuin een beurt geeft of een binnenmuur sloopt: bij ons bent u aan het juiste adres voor uw afvalverwerking.

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Wij staan je graag te woord.