Informatie over vergunningen in Rijswijk

Heb ik een vergunning nodig in Rijswijk?

LET OP: De hieronder genoemde regels gelden alleen voor huurcontainers die u op de openbare weg wilt plaatsen. Wilt u uw afvalcontainer op uw privéterrein parkeren? Dan bent u vanzelfsprekend vrij om dat te doen.

In de gemeente Rijswijk mag u in de meeste gevallen zonder vergunning een container op de openbare weg plaatsen voor de tijdelijke opslag van puin of bouwmaterialen. Wel moet uw container aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo dienen de zijkanten en het kopstuk van de container duidelijk gemarkeerd te zijn, zodat de container ook in het donker zichtbaar blijft. Verder mag de container de verkeerssituatie niet hinderen, kruisingen moeten bijvoorbeeld overzichtelijk blijven en hulpdiensten moeten vrije doorgang behouden op de weg. Tot slot mag de container niet een brandkraan blokkeren.

Containers mogen van 22 tot 30 december in verband met de jaarwisseling geen brandbare inhoud bevatten.

We staan voor u klaar

Container-Gigant is dé containerverhuurder in Zuid-Holland. Wij verhuren verschillende maten afvalcontainers voor verschillende soorten afval. Of u nu de garage opruimt, de tuin een beurt geeft of een binnenmuur sloopt: bij ons bent u aan het juiste adres voor uw afvalverwerking.

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Wij staan je graag te woord.