Informatie over vergunningen in Leiden

Heb ik een vergunning nodig in Leiden?

LET OP: Alle regelgeving die u hieronder aantreft is alleen van toepassing op huurcontainers die u op de openbare weg wilt plaatsen. Voor huurcontainers op uw privéterrein heeft u vanzelfsprekend geen toestemming van de gemeente nodig.

Voor het plaatsen van een huurcontainer op de openbare weg in de gemeente Leiden heeft u geen vergunning nodig zo lang de container kleiner is dan 15 vierkante meter, deze niet langer dan een maand blijft staan en geen overlast verzorgd. Als uw huurcontainer aan deze voorwaarden voldoet hoeft u ook geen melding te maken bij de gemeente.

Wilt u uw container langer dan 1 maand laten staan op de openbare weg in de gemeente Leiden? Dat kan nog steeds vergunningvrij zo lang de container niet langer dan 6 maanden blijft staan, kleiner is dan 15 vierkante meter en het gebruik van de weg niet hindert. U dient in dit geval wel melding te maken bij de gemeente.

Als uw container op de openbare weg in de gemeente Leiden groter is dan 15 vierkante meter, langer dan zes maanden blijft staan of overlast geeft aan het gebruik van de weg, dient u bij de gemeente een vergunning aan te vragen. Dat kan via deze website. Voorbeelden van overlast zijn situaties waarbij de container niet meer dan 90 centimeter doorloop ruimte op de stoep overhoudt, de container op een parkeerplaats of op een strook met beplanting komt te staan of wanneer er een deel van de weg dient te worden afgesloten.

Wilt u uw container plaatsen op een gebied bestemd voor betaald parkeren of op een parkeerplaats voor vergunninghouders? Ook dan dient u een vergunning aan te vragen. Dat doet u via deze website, of door een afspraak te maken met de gemeente.

We staan voor u klaar

Container-Gigant is dé containerverhuurder in Zuid-Holland. Wij verhuren verschillende maten afvalcontainers voor verschillende soorten afval. Of u nu de garage opruimt, de tuin een beurt geeft of een binnenmuur sloopt: bij ons bent u aan het juiste adres voor uw afvalverwerking.

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Wij staan je graag te woord.