Informatie over vergunningen in Gouda

Heb ik een vergunning nodig in Gouda?

LET OP: Onderstaande regelgeving heeft alleen betrekking op uw situatie wanneer u uw huurcontainer op de openbare weg wilt plaatsen. U kunt vanzelfsprekend zonder vergunning een container op uw privéterrein laten bezorgen.

In de gemeente Gouda kunt u een container op de openbare weg plaatsen zonder daar een omgevingsvergunning voor nodig te hebben. Wel dient u twee weken van tevoren hier bij de gemeente melding van te maken. Dat kan via deze website.

Naar aanleiding van uw melding kan het voorkomen dat de gemeente Gouda u verzoekt om nadere toelichting of een situatietekening. Verder gelden er een aantal voorwaarden, zo dient de container voorzien te zijn van uw naam en telefoonnummer. Daarnaast dient u zorg te dragen voor de bescherming van de ondergrond, bijvoorbeeld door rubberen rijplaten of ander beschermend materiaal onder de container te plaatsen en mag de container het verkeer niet belemmeren. Dat betekent ook dat uw container niet het uitzicht van eventueel verkeer in de weg mag staan. Tot slot mag de container geen gevaar opleveren tijdens betogingen en evenementen, mag deze de openbare orde niet verstoren en dient hij afgedekt te worden om vandalisme te voorkomen.

We staan voor u klaar

Container-Gigant is dé containerverhuurder in Zuid-Holland. Wij verhuren verschillende maten afvalcontainers voor verschillende soorten afval. Of u nu de garage opruimt, de tuin een beurt geeft of een binnenmuur sloopt: bij ons bent u aan het juiste adres voor uw afvalverwerking.

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Wij staan je graag te woord.