Informatie over vergunningen in Dordrecht

Heb ik een vergunning nodig in Dordrecht?

LET OP: De informatie die u hieronder aantreft is alleen relevant wanneer u uw huurcontainer op de openbare weg wenst te stallen. Op uw privéterrein is het plaatsen van een huurcontainer natuurlijk altijd toegestaan, hiervoor geldt geen vergunningsplicht.

Wilt u in de gemeente Dordrecht in de openbare ruimte een huurcontainer plaatsen? Dan ontkomt u niet aan het aanvragen van een vergunning. De gemeente belooft binnen twee weken na het ontvangen van uw aanvraag uitsluitsel te geven.

U kunt uw aanvraag via deze link afhandelen. Houdt er rekening mee dat de gemeente u om een situatieschets verzoekt.

Voor het plaatsen van een huurcontainer in de openbare ruimte heft de gemeente Dordrecht precariobelasting. Voor een container van 10 vierkante meter of kleiner betaalt u €2,35 per week en €9,85 per maand. Voor een grotere container (tot 25 vierkante meter) rekent de gemeente €6,15 per week en €24,65 per maand. Daarnaast betaalt u eenmalige vergunningskosten, voor een kleine container (tot 9 vierkante meter) bedragen die €42,05. Een vergunning voor een grotere container kost €168,-.

We staan voor u klaar

Container-Gigant is dé containerverhuurder in Zuid-Holland. Wij verhuren verschillende maten afvalcontainers voor verschillende soorten afval. Of u nu de garage opruimt, de tuin een beurt geeft of een binnenmuur sloopt: bij ons bent u aan het juiste adres voor uw afvalverwerking.

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Wij staan je graag te woord.