Informatie over vergunningen in Berkel en Rodenrijs

Heb ik een vergunning nodig in Berkel en Rodenrijs?

LET OP: In Berkel en Rodenrijs hoeft u alleen een vergunning voor het plaatsen van een huurcontainer aan te vragen als u van plan bent de container op de openbare weg neer te laten zetten. Op uw privéterrein mag u de container vanzelfsprekend vergunningvrij laten staan.

Berkel en Rodenrijs ligt in de gemeente Lansingerland, in deze gemeente bent u verplicht een ontheffing aan te vragen om een huurcontainer te mogen plaatsen op de openbare weg. Bent u van plan uw container niet langer dan een dag te laten staan? Dan heeft u geen ontheffing nodig. In uw aanvraag, die u via deze link kunt doen, dient u onder andere een situatietekening en een plattegrond van de locatie aan te leveren op een schaal van 1:100. Uw aanvraag dient vier weken voor het geplande plaatsen van de container bij de gemeente binnen te zijn.  Voor containers van onder de 15 vierkante meter brengt de gemeente €143,50 in rekening. Voor grotere containers verleent de gemeente geen ontheffingen.

Om voor een ontheffing in aanmerking te komen dient uw container aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet een op de weg geplaatste container minimaal 3,5 meter ruimte vrijhouden en de buitenste hoeken van de container dienen duidelijk gemarkeerd te zijn zodat ze ook in het donker zichtbaar blijven.

We staan voor u klaar

Container-Gigant is dé containerverhuurder in Zuid-Holland. Wij verhuren verschillende maten afvalcontainers voor verschillende soorten afval. Of u nu de garage opruimt, de tuin een beurt geeft of een binnenmuur sloopt: bij ons bent u aan het juiste adres voor uw afvalverwerking.

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Wij staan je graag te woord.