Informatie over vergunningen in Bergschenhoek

Heb ik een vergunning nodig in Bergschenhoek?

LET OP: Onderstaande regels gelden alleen wanneer u van plan bent uw huurcontainer op de openbare weg te plaatsen. Het is vanzelfsprekend ten alle tijden toegestaan om uw huurcontainer op uw privéterrein te plaatsen.

Wilt u een container op de openbare weg plaatsen in Bergschenhoek? Dan krijgt u natuurlijk te maken met de regelgeving van de gemeente Lansingerland. In deze gemeente bent u vrij om een huurcontainer op de openbare weg te plaatsen voor een dag, wilt u uw huurcontainer voor een langere tijd op de weg laten staan, dan dient u vier weken van tevoren een ontheffing aan te vragen. Dat kan via deze link. Uw aanvraag dient onder meer een situatietekening te bevatten, alsmede een plattegrond op een schaal van 1:100. Uw container mag niet groter zijn dan 15 vierkante meter en de gemeente Lansingerland brengt voor een vergunning €143,50 in rekening.

Daarnaast gelden er nog een aantal voorwaarden met betrekking tot het plaatsen van een huurcontainer op de openbare weg. Zo dient deze, als hij op de weg staat opgesteld, ten minste 3,5 meter ruimte voor het verkeer vrij te houden en moeten de zijkanten van de container, ook in het donker, duidelijk zichtbaar zijn. Dat effect kan bijvoorbeeld met reflecterende stikkers worden bereikt.

We staan voor u klaar

Container-Gigant is dé containerverhuurder in Zuid-Holland. Wij verhuren verschillende maten afvalcontainers voor verschillende soorten afval. Of u nu de garage opruimt, de tuin een beurt geeft of een binnenmuur sloopt: bij ons bent u aan het juiste adres voor uw afvalverwerking.

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Wij staan je graag te woord.